Etusivulle         På svenska
Arvopohjamme Toiminnastamme Henkilöstö Tapahtumia Yhdistys  
 
 
 
Suomikotikuva 1

SUOMIKOTI

Suomikoti on suomenkielisille vanhuksille vakinaiseen asumiseen tarkoitettu asuntoyhteisö. Asuntoja on 53, ja kaikissa on keittomahdollisuus ja suuri kylpyhuone. Sairaskotipaikkoja on 17 ja dementiapaikkoja 36. Suomikoti voi ottaa vastaan myös aviopuolisoita.

Talossa on sauna, jota myös omaiset voivat varata. Pihalla on ihana puutarha ja hieno kasvihuone.

Henkilökunta on koulutettua. Vanhusten sairauksiin erikoistunut lääkäri (geriatri) on suomenkielinen, ja hänellä on vastaanotto kerran viikossa. Suomikodilla on fysioterapeutti ja toimintaterapeutti.

Tavoitteenamme on tarjota suomalaisille vanhuksille asumismuoto, joka on korkeatasoinen, turvallinen ja aktivoiva. Kohtelemme asukkaita, omaisia ja kollegoja arvokkaasti ja kunnioittavasti. Tarjoamme asukkaillemme turvallisuutta miellyttävässä ympäristössä. Otamme hoidossa huomioon yksilön tarpeet ja tarjoamme toimintaa sekä yksilöllisesti että ryhmässä. Toimintamme on korkealaatuista ja meillä on hyvät tiedot vanhusten ja dementikkojen hoidosta. Käytämme suomen kieltä ja noudatamme suomalaisia perinteitä. Yhteistyömme omaisten kanssa on hyvää. Yhteistyömme kollegojen kanssa on saumatonta, ja toimimme hyvän työympäristön luomiseksi kaikille. Suomikodissa on asukasneuvosto, joka kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kokouksissa asukkaat keskustelevat ajankohtaisista asumiseen liittyvistä kysymyksistä ja saavat tietoa tulevista tapahtumista. Omaiset kokoontuvat pari kertaa vuodessa keskustelemaan asumisesta ja toiminnasta.

Tukholmassa asuvan tulee ottaa yhteys omaan kunnanosalautakuntaansa. Siellä avuntarpeenarvioija hoitaa asian. Muissa kunnissa asuvien tulee kääntyä kotikuntansa vanhustenhuollon puoleen. Kun Suomikodissa vapautuu paikka, tästä ilmoitetaan vanhukselle ja tarjoukseen on vastattava muutaman päivän kuluessa.

 

KUVIA SUOMIKODISTA

  • Aula Aula
  • Juhlasali Juhlasali
  • Saunan pukuhuone Saunan pukuhuone
  • Näkymä Suomikodin puutarhasta Näkymä Suomikodin puutarhasta
  • Suomalainen ruisleipä ja Suomikoti Suomalainen ruisleipä ja Suomikoti
  • Sauna Sauna
  • Voimistelusali Voimistelusali
 
 
© Suomikoti. Sivun teki ja sitä päivittää Kai Kangassalo